מתכון

סלט בורגול עם פירות מיובשים

את הרעיון לשלב פירות מיובשים בסלט בורגול קיבלתי מדודתי שרה, שהחליטה לעת זקנה להיפרד מחוקי המטבח “הנוקשים”

26,933 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סלט בורגול עם פירות מיובשים של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
סלט בורגול עם פירות מיובשים של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

המסע הקולינרי של לימור לניאדו תירוש מתחיל בטנג’יר – בעוף שחום וממולא ובקציצות הנפלאות של אמא שלה. הוא ממשיך במטבח החאלבּי האלגנטי והמאופק, שאמה אימצה לאחר נישואיה, ומסתיים ביפו, שבה היא חיה ומבשלת כיום.
״את הרעיון לשלב פירות מיובשים בסלט בורגול קיבלתי מדודתי שרה, שהחליטה לעת זקנה להיפרד מחוקי המטבח “הנוקשים”. עד אז סלט הבורגול שלה הכיל רק מיץ לימון ועשבים קצוצים, אך יום אחד היא הוסיפה זרש (סוג של אוכמניות קטנטנות מיובשות הנקראות לעיתים גם חמוציות) ומעט תרכיז רימונים, וזה היה כל כך טעים, שדי מהר הסלט המקורי נשכח. אני מוסיפה גם עלי ארוגולה, משמשים מיובשים וקשיו קצוץ. אם לא מצאתם זרש, אפשר להשתמש באוכמניות מיובשות או בצימוקים שחורים קטנים״.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

שמים בורגול בקערה בינונית, ממלאים במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. שמים את הבורגול בקערה עם 3 כפות מים ומשהים 10 דקות. מדי פעם מערבבים. טועמים ואם הבורגול מעט קשה, מוסיפים עוד כף-שתיים מים חמים ומשהים לעוד 10 דקות.

2

מעבירים את הבורגול לקערה יחד עם יתר חומרי הסלט.

3

מנערים היטב את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים בצלחת יפה.

גיוון: במקום חמוציות ניתן להמיר לצימוקים שחורים קטנים או אוכמניות מיובשות