מתכון

סלט ביצים עם כרובית ובצל מטוגן

פרחי כרובית רכים, ביצים קשות ובצל מטוגן עטופים ברוטב דומיננטי, שמזכיר רוטב קיסר

52,339 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סלט ביצים.  צילום: shutterstock
סלט ביצים. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הכרובית

1

מבשלים פרחי כרובית בסיר עם מי מלח רותחים כ-2 דקות עד שמתרככים מעט. מכבים את האש, מכסים וממתינים 20 דקות שיתקררו.

2

מסננים את הכרובית ומעבירים לקערה. מתקבלת כרובית נימוחה.

מכינים את הבצל

3

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים כ-10 דקות על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב עד שנעשים שקופים ומזהיבים קלות. מעבירים עם שמן הטיגון לקערת הכרובית (השמן ישמש כחלק מן הרוטב) ומצננים.

4

מוסיפים לקערה ביצים, בצל ירוק, כוסברה ושומשום.

מכינים את הרוטב ומגישים

5

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או טורפים עם מטרפה ויוצקים על הסלט. מערבבים מעט ומעבירים לקערת הגשה.