מתכון

סלט ביצים עם מיונז ביתי ושני סוגי חרדל

סלט הביצים הפשוט, מלא טעמי הילדות, מקבל כאן טיפול של מלכים

5,105 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט ביצים עם מיונז ביתי ושני סוגי חרדל של תום פרנץ צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט ביצים עם מיונז ביתי ושני סוגי חרדל של תום פרנץ צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

ההגשה עם ביצי הסלמון הכתומות מוסיפה צבע ומשחק של מרקמים, שמתאים לארוחה מיוחדת, אבל גם בלעדיהן הוא בטוח יהפוך להיות סלט הביצים הקבוע שלכם.

הכנה מראש: סלט הביצים יישמר במקרר עד יומיים. את הרכבת המנה יש לבצע בסמוך להגשה.

מיונז ביתי

אי אפשר להשוות בין טעמו של מיונז קנוי לזה של מיונז ביתי. לביתי יש מרקם יותר קרמי וטעם של ביצים אמיתיות. אני אוהב את המיונז שלי טיפה מתקתק, ולכן מוסיף כפית דבש לקראת סוף ההכנה:
שמים 2 חלמונים מביצים בגודל M עם כף מיץ לימון ומלח בקערה גדולה וטורפים בעזרת מיקסר ידני. לאחר כדקה מתחילים לטפטף פנימה 1 כוס (240 מ"ל) שמן תוך כדי טריפה מתמדת ומהירה עד להיווצרות אמולסיה. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, כפית חרדל חלק, כפית דבש ופלפל שחור גרוס ומערבבים. משהים כ-30 דקות במקרר לחיבור הטעמים. שומרים בצנצנת במקרר עד שלושה ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים את הביצים בסיר רחב ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים 9-8 דקות. מסננים, מצננים, קולפים וקוצצים. מעבירים את הביצים לקערה גדולה ומוסיפים בצל סגול.

2

מערבבים מיונז בקערית עם שני סוגי חרדל, 3 כפות מים פושרים, סוכר, מלח ופלפל. מוסיפים לקערת הביצים והבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

3

מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בבצל ירוק או בעירית קצוצים דק.

לפני ההגשה

4

פורסים באגט או פלוט לפרוסות שוות. פורסים את הביצים הקשות במכשיר פריסה.

5

מניחים על הלחם כף סלט ביצים, פרוסת ביצה קשה וכפית ביצי סלמון. מעטרים במעט עירית קצוצה דק.