מתכון

סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ

מקור המנה הוא כנראה במטבח העות'מאני, שבו מרבים לבשל ירקות במים ובשמן זית. מגישים בתחילת הארוחה או כתוספת

7,988 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גיוון: מחליפים סלרי אחד וגזר אחד ב- 4 לבבות ארטישוק קפואים חתוכים לרבעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים מים, שמן זית, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל בסיר רחב או במחבת עמוקה. מוסיפים סלרי וגזר ומביאים לרתיחה.

2

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלרי והגזר רכים אך עדיין מוצקים.

3

מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.