החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטו גרעיני דלעת ופיסטוק
אופן ההכנה
מכינים את הפסטו
1
מחממים תנור ל־170 מעלות. מחממים כף משמן הזית ומטגנים גבעולי בצל ירוק עד שהם מתרככים ומזהיבים. מניחים את השום בתבנית קטנה ומערבבים עם 3 כפות שמן הזית. אופים כ־12 דקות עד שהשום מזהיב. מסננים את גרעיני הדלעת והפיסטוק. מעבירים את כל המרכיבים מלבד שמן ומים למעבד מזון וטוחנים בפולסים. מוסיפים מים ושמן בהדרגה עד לקבלת מרקם משחתי. מתקנים תיבול.
מרכיבים את הסלט
2
מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ ליים ומלח. מניחים בצלחת הגשה 3־2 כפות פסטו דלעת פיסטוק ומניחים מעל את הסלט.