החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצל וגבעולי תרד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במשך 20־25 דקות, עד שהבצל מתקרמל ומקבל גון ענברי.
2
מביאים לרתיחה חיטה בסיר מכוסה עם שפע מים. מוסיפים 1 כף מלח, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל 25־30 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מסננים ושומרים בצד.
3
בינתיים מפזרים דלורית בשכבה אחת בתבנית, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ־20 דקות עד השחמה. מקררים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור דולק.
4
שמים בקערה גדולה חיטה, בצל וגבעולי תרד מקורמלים, עלי תרד, דלורית, צימוקים ופטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים.
טיפ: מומלץ להשתמש בתערובת צימוקים מסוגים שונים: לבנים, פרסיים, אמריקאיים וכדומה.