מתכון

סלט חם של כרישה ופטריות עם גבינת עיזים

לבצל הכי עדין במשפחה יש ארומה מופלאה וטעם מתקתק, אבל הכרישה לא פראיירית, וכשצריך יודעת לגנוב את ההצגה

15,552 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר
צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר

לבצל הכי עדין במשפחה יש ארומה מופלאה וטעם מתקתק, אבל הכרישה לא פראיירית, וכשצריך יודעת לגנוב את ההצגה. ארוחה אביבית קלילה וטעימה, שכיף להגיש על ברוסקטה. אפשר גם להשתמש בה כטופינג לפיצה או כבסיס להכנת מנות שונות.

חוכמת מטבח
כרישה, אספרגוס לעניים
קנייה כמו בכל סוגי הירקות צריך לחפש גבעולים כמה שיותר טריים. אבל במקרה הזה יש לכך חשיבות מיוחדת כיוון שכרישה ותיקה היא סיבית ופחות טעימה. כרישה טרייה לעומת זאת יכולה להיכנס לסלט ולהיאכל גם ללא בישול.
אחסון בחורף אפשר בחוץ, אבל כשמתחיל להתחמם עדיף לשמור במקרר, אחרת הגבעולים נובלים ומתרככים מאוד.
ניקוי וטיפול ראשוני הכרישה מלאה בבוץ, שמסתתר בין העלים המלופפים. כדי להצליח במשימת הניקוי וההכנה לשימוש, יש לחצות אותה לאורך, להפריד את העלים ולהשרות במים.
מידות 1 ק"ג כרישה = 4 כוסות כרישה קצוצה, ואלה יהפכו ל-2 כוסות בלבד אחרי הבישול.
טעמים כרישה מעשירה טעמן של גבינות וכל סוגי הבשר והדגים. עשבי תיבול שמעצימים את טעמה הם פטרוזיליה, תימין, מרווה. עוד חומרי גלם שהם בני בריתה: יין לבן, חרדל, לימון ושום.
תחליף כרישה תוכל להחליף בצל בהצלחה אבל להיפך – לא תמיד ילך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומאדים בו שום, בצל וכרישה 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה לריכוך והזהבה.

2

מוציאים את התערובת מהמחבת ומעלים את גובה הלהבה למקסימום. מוסיפים כף שמן זית, תימין ופטריות ומקפיצים 3 דקות עד שממש צורבים אותן. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים יין ונותנים לו להתאדות ובינתיים מגרדים משקעים מתחתית המחבת בכף עץ.

3

מחזירים למחבת את תערובת הכרישה ומערבבים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים גבינת עיזים, מערבבים ומגישים.

גיוונים ותוספות:

  • לסלט כרישה, פטריות ועוף – במקום גבינת עיזים מוסיפים רצועות של חזה עוף צלוי.
  • למקושקשת כרישה ופטריות – מוסיפים ביצים ומטגנים תוך כדי ערבוב.
  • לפריטטה כרישה ופטריות – אחרי הוספת הגבינה מאדים את הנוזלים (ובמידת הצורך מוסיפים כף-שתיים פירורי לחם לעזרה), יוצקים 6 ביצים טרופות ומטגנים 4 דקות להתייצבות. הופכים ומטגנים עוד 3-2 דקות.
  • לפסטה כרישה ופטריות – מוסיפים פסטה מבושלת יחד עם היין והכרישה, מקפיצים 2 דקות לחיבור טעמים, מוסיפים גבינת עיזים ומגישים.