החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מלהיטים מחבת פסים, מניחים עגבניות ובצלים וצולים- את העגבניות 5 דקות מכל צד עד שהן נחרכות מעט ואת רבעי בבצלים 10 דקות מכל אחד משלושת צדדיהם עד שהם נחרכים.
2
נפטרים מקליפת העגבניות והבצל וקוצצים גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים. מניחים בצד לאיחוד טעמים עד שהפיתות מתחממות. אם לא אוכלים מיד, שומרים במקרר עד יומיים.
3
מחממים את הפיתות ואוכלים: מכניסים סכין לפיתה אוחזים בכת הסכין ומחממים מעל להבת אש נמוכה 2-1 דקות מכל צד.
4
ממלאים את הפיתה בסלט ומגישים עם זיתים.