מתכון

סלט חם של קלמארי וירוקים

סלט חם של מסעדת אורנה ואלה - אם לא מוצאים אפונה טרייה, אפשר להשתמש באספרגוס או אפונת גינה קפואה

2,137 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט חם של קלמארי וירוקים של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
סלט חם של קלמארי וירוקים של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלמארי

לירוקים החמים

לוויניגרט הלימון

אופן ההכנה

מכינים את הקלמארי

1

שוטפים את הקלמארי במים ומנקים את החלק הפנימי בעזרת האצבע. חותכים כל אחד לאורכו, משטחים על שולחן העבודה וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס”מ (כמו אטריות).

2

מערבבים את רצועות הקלמארי עם שמן, מלח וצ’ילי ומקפיצים במחבת נון-סטיק לוהטת 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהן נאטמות ומעט מתעגלות. מעבירים לצלחת.

מכינים את הירוקים ומקפיצים יחד עם הקלמארי

3

מנגבים את המחבת ומחממים שמן עם פלפל חריף דקה-שתיים עד שהשמן סביב הפלפל רוחש ומבעבע. מוסיפים סלרי, אפונה, תרד, שום ומלח ומקפיצים 4-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהתרד נובל.

4

מחזירים את הקלמארי למחבת, מוסיפים פטרוזיליה ומקפיצים דקה או שתיים עד שהקלמארי נעטפים בשמן ופטרוזיליה. מעבירים לצלחת.

מכינים את הרוטב ומגישים

5

מערבבים את כל חומרי הרוטב, מטפטפים ויניגרט על הסלט ומגישים.

גיוון

6

לגרסה צמחונית אפשר להחליף את הקלמארי ב-1/2 ק”ג אפונה סינית. בוחרים אפונה דקיקה, חלקה ופריכה שצבעה ירוק עמוק, קוטמים את הקצוות ומבשלים לפי הוראות ההכנה של הקלמארי.