החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלמארי
לירוקים החמים
לוויניגרט הלימון
אופן ההכנה
מכינים את הקלמארי
1
שוטפים את הקלמארי במים ומנקים את החלק הפנימי בעזרת האצבע. חותכים כל אחד לאורכו, משטחים על שולחן העבודה וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס”מ (כמו אטריות).
2
מערבבים את רצועות הקלמארי עם שמן, מלח וצ’ילי ומקפיצים במחבת נון-סטיק לוהטת 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהן נאטמות ומעט מתעגלות. מעבירים לצלחת.
מכינים את הירוקים ומקפיצים יחד עם הקלמארי
3
מנגבים את המחבת ומחממים שמן עם פלפל חריף דקה-שתיים עד שהשמן סביב הפלפל רוחש ומבעבע. מוסיפים סלרי, אפונה, תרד, שום ומלח ומקפיצים 4-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהתרד נובל.
4
מחזירים את הקלמארי למחבת, מוסיפים פטרוזיליה ומקפיצים דקה או שתיים עד שהקלמארי נעטפים בשמן ופטרוזיליה. מעבירים לצלחת.
מכינים את הרוטב ומגישים
5
מערבבים את כל חומרי הרוטב, מטפטפים ויניגרט על הסלט ומגישים.
גיוון
6
לגרסה צמחונית אפשר להחליף את הקלמארי ב-1/2 ק”ג אפונה סינית. בוחרים אפונה דקיקה, חלקה ופריכה שצבעה ירוק עמוק, קוטמים את הקצוות ומבשלים לפי הוראות ההכנה של הקלמארי.