מתכון

סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים

משחק מרקמים בין חסה פריכה, שעועית ירוקה ושרימפס נגיסים, שמקבל טוויסט לימוני עדין בזכות ויניגרט הלימונים הכבושים

5,964 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים של אבי שטייניץ. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים של אבי שטייניץ. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לויניגרט לימונים כבושים (ל-250 מ"ל רוטב)

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

שמים בכלי גבוה שמן זית, לימונים כבושים עם כף מהנוזל שלהם, מלח ים ופלפל צ’ילי טרי קצוץ. טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני.

מכינים את הסלט

2

חולטים שעועית ירוקה בשפע מי מלח רותחים למרקם אל-דנטה במשך 10-7 דקות (תלוי בסוג).

3

חולטים שרימפס במים רותחים עם מעט מלח במשך דקה ומקררים מייד במי קרח.

4

מערבבים את החסות, השעועית והשרימפס עם יתר החומרים, מתבלים בוויניגרט ומגישים.