מתכון

סלט טונה, ירק וביצים

צוות Loveat מכין סלטים שקשה להחליט אם הם יותר מקוריים או יותר ירוקים. סלט עשיר בברזל

2,576 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סלט טונה, ירק וביצים של Loveat. צילום וסטיילינג: שי נייבורג
סלט טונה, ירק וביצים של Loveat. צילום וסטיילינג: שי נייבורג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת הטונה

לסלט

אופן ההכנה

תפוח אדמה

1

רוחצים היטב את תפוח האדמה וחותכים אותו למקלות. מנקבים אותם במזלג ומברישים בשמן זית ומלח. אופים 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, או עד שתפוח האדמה הופך שחום ופריך.

תערובת הטונה

2

שמים במעבד מזון את הזיתים, השיפקה והפטרוזיליה וטוחנים בפולסים. מערבבים עם הטונה המסוננת, התבלינים ושמן הזית.

3

חותכים את הצנונית, הבצל והמלפפון לפרוסות דקות, את עגבניות השרי לרבעים. שמים את הטונה בקערת ההגשה. מפזרים מעליה את הבצל הסגול, הצנונית והעגבניות. מערבבים את הירוקים בקערת ערבוב עם שמן זית, מלח ופלפל.

4

מסדרים בקערת הגשה את הירקות והירוקים שנותרו, במרכז מניחים את סלט הטונה, ובצד חצאי ביצה קשה ומקלות תפוח אדמה.