החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת הטונה
לסלט
אופן ההכנה
תפוח אדמה
1
רוחצים היטב את תפוח האדמה וחותכים אותו למקלות. מנקבים אותם במזלג ומברישים בשמן זית ומלח. אופים 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, או עד שתפוח האדמה הופך שחום ופריך.
תערובת הטונה
2
שמים במעבד מזון את הזיתים, השיפקה והפטרוזיליה וטוחנים בפולסים. מערבבים עם הטונה המסוננת, התבלינים ושמן הזית.
3
חותכים את הצנונית, הבצל והמלפפון לפרוסות דקות, את עגבניות השרי לרבעים. שמים את הטונה בקערת ההגשה. מפזרים מעליה את הבצל הסגול, הצנונית והעגבניות. מערבבים את הירוקים בקערת ערבוב עם שמן זית, מלח ופלפל.
4
מסדרים בקערת הגשה את הירקות והירוקים שנותרו, במרכז מניחים את סלט הטונה, ובצד חצאי ביצה קשה ומקלות תפוח אדמה.