מתכון

סלט טלה ברוטב שזיפים גרוזיני

טקאמלי - ה"קטשופ" הגרוזיני, רוטב שזיפים מתקתק-חמצמץ, עוטף פרוסות טלה דקיקות, שזיפים ועלים פריכים

3,806 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט טלה ברוטב שזיפים גרוזיני של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן
סלט טלה ברוטב שזיפים גרוזיני של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטלה

לרוטב שזיפים

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הטלה

1

מחממים מחבת צלייה כבדה על להבה בינונית-נמוכה.

2

מערבבים כמון, זרעי שומר ושמן בקערה קטנה ומעסים את הבשר בתערובת. בוזקים מלח ופלפל וצולים במחבת החמה מכל הצדדים כ-12-10 דקות. לא מגבירים את הלהבה - כדי שהבשר יתבשל בפנים ויקבל מעטה חום ופריך.

3

מוציאים את הבשר מהמחבת, מכבים את האש ומשאירים את המחבת עם מיצי הצלייה על הכיריים (הם ישמשו להכנת הרוטב).

4

מכסים את הבשר ברדיד אלומיניום ושומרים להמשך.

מכינים רוטב שזיפים

5

מגבירים את הלהבה למקסימום תחת המחבת עם מיצי הצלייה ומוסיפים פנימה שזיפים, זרעי שומר ושום. מערבבים דקה ומוסיפים סוכר. מערבבים היטב.

6

יוצקים חומץ, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים את השזיפים כ-10 דקות או עד שהם רכים. בסוף הבישול הרוטב צריך להיות במרקם של ריבה דלילה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. טועמים ומחליטים אם וכמה מלח צריך להוסיף.

מגישים

7

מסדרים את העלים בצלחת הגשה ומפזרים מעל פלחי שזיפים וטרגון. פורסים דק את הטלה ומסדרים על העלים. יוצקים את הרוטב החמים מעל ומגישים מייד.