מתכון

סלט ירוקים עם גבינת המאירי

50 גוונים של ירוק נפגשים בסלט חמצמץ, רענן ובריא מאוד, השומר על פריכות עד הביס האחרון

7,920 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט ירוקים עם גבינת המאירי של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה
סלט ירוקים עם גבינת המאירי של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה

את רוב הירקות חולטים דקות ספורות בלבד ואת חלקם, כמו הזוקיני למשל, אפילו לא חולטים. אני משתמש בארטישוקים טריים, אבל אפשר להשתמש בארטישוקים משומרים בשמן – יש להם טעם מיוחד וזה גם חוסך זמן ועבודה.

גיוונים:
• מחליפים את הארטישוקים בברוקולי חלוט.
• מחליפים את הגבינה הצפתית בפטה או בבולגרית (רק אל תשכחו להוריד מכמות המלח במתכון).
• מזלפים על הסלט טחינה גולמית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול וחולטים שעועית כ-3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ושומרים בצד.

2

חולטים פול באותו סיר דקה-שתיים ומעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח. קולפים את הגרגרים מהקליפה השקופה.

3

מעבירים את כל הירקות לקערה גדולה. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל, בזיליקום וצ'ילי ומערבבים היטב.

4

קולים צנוברים 4-3 דקות במחבת יבשה להזהבה.

מרכיבים את הסלט

5

מניחים את הירקות המתובלים בכלי הגשה, מפזרים צנוברים, עירית וגבינה ויוצקים שמן זית.