את רוב הירקות חולטים דקות ספורות בלבד ואת חלקם, כמו הזוקיני למשל, אפילו לא חולטים. אני משתמש בארטישוקים טריים, אבל אפשר להשתמש בארטישוקים משומרים בשמן – יש להם טעם מיוחד וזה גם חוסך זמן ועבודה.
גיוונים:
• מחליפים את הארטישוקים בברוקולי חלוט.
• מחליפים את הגבינה הצפתית בפטה או בבולגרית (רק אל תשכחו להוריד מכמות המלח במתכון).
• מזלפים על הסלט טחינה גולמית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול וחולטים שעועית כ-3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ושומרים בצד.
2
חולטים פול באותו סיר דקה-שתיים ומעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח. קולפים את הגרגרים מהקליפה השקופה.
3
מעבירים את כל הירקות לקערה גדולה. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל, בזיליקום וצ'ילי ומערבבים היטב.
4
קולים צנוברים 4-3 דקות במחבת יבשה להזהבה.
מרכיבים את הסלט
5
מניחים את הירקות המתובלים בכלי הגשה, מפזרים צנוברים, עירית וגבינה ויוצקים שמן זית.