מתכון

סלט ירוק עם טופו משי ברוטב שומשום שחור

סוד הקסם של הסלט הזה הוא הרוטב — מעין טחינה יפנית משומשום שחור עם איזון טעמים מושלם של מתוק-חמוץ-מלוח

3,275 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
סלט ירוק עם טופו משי ברוטב שומשום שחור של אוריה גבע (צילום: אילון פז)
סלט ירוק עם טופו משי ברוטב שומשום שחור של אוריה גבע (צילום: אילון פז)

משתמשים בשומשום שחור קלוי (קולים במחבת יבשה 2-3 דקות תוך כדי ערבוב). אני משתמשת בטופו משי — טופו טרי ועדין במיוחד (להשיג בחנויות טבע ובמרכולים האורגניים). אם לא מוצאים, משתמשים בטופו רך אחר. אפשר להחליף את הטופו בעוף צלוי או באבוקדו (או שניהם).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב שומשום שחור

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל חומרי הרוטב.

2

מניחים את חומרי הסלט הקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.