מתכון

סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה

סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה ברוטב רימונים, מנה משביעה עם טעמים רעננים ומפתיעים

3,687 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה ברוטב רימונים של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה ברוטב רימונים של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לרוטב

אופן ההכנה

מרינדה

1

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה. מורחים היטב את הסינטה במרינדה (אפשר להשתמש בשקית "קוקי" נוחה). מכסים ושמים בצד לשעה-שעתיים לפחות.

2

אם משרים במקרר, מוציאים את הבשר חצי שעה לפני הבישול.

רוטב

3

מכניסים את כל המרכיבים לקערה או לצנצנת קטנה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. שומרים בצד עד לשימוש (ניתן להכין מראש).

הסלט

4

זמן קצר לפני ההגשה מגררים בפומפייה את פרחי הכרובית עד לקבלת מרקם דומה לקוסקוס.

5

מניחים את עלי החסה בצלחת הגשה (או בצלחות אישיות) ומפזרים מעל את הכרובית ואת הענבים. שומרים בצד.

סינטה

6

מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה במשך 4-5 דקות עד שהיא חמה מאוד.

7

מוציאים את הסינטה מהמרינדה ומניחים על גבי המחבת. זמן הבישול תלוי בעובי הנתח: לסטייקים דקים יספיקו כ-40 שניות מכל צד. נתח עבה יותר הופכים וצולים מהצד השני כדקה.

8

מורידים את הנתח מהאש ושמים על קרש חיתוך למנוחה קצרה. בזמן שהבשר נח, מתבלים את הסלט ברוטב.

הצעת הגשה

9

פורסים לרצועות דקות את הנתח נגד כיוון הסיבים ומניחים אותם מעל הסלט. מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס טרי, ומגישים.