החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
לרוטב
אופן ההכנה
מרינדה
1
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה. מורחים היטב את הסינטה במרינדה (אפשר להשתמש בשקית "קוקי" נוחה). מכסים ושמים בצד לשעה-שעתיים לפחות.
2
אם משרים במקרר, מוציאים את הבשר חצי שעה לפני הבישול.
רוטב
3
מכניסים את כל המרכיבים לקערה או לצנצנת קטנה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. שומרים בצד עד לשימוש (ניתן להכין מראש).
הסלט
4
זמן קצר לפני ההגשה מגררים בפומפייה את פרחי הכרובית עד לקבלת מרקם דומה לקוסקוס.
5
מניחים את עלי החסה בצלחת הגשה (או בצלחות אישיות) ומפזרים מעל את הכרובית ואת הענבים. שומרים בצד.
סינטה
6
מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה במשך 4-5 דקות עד שהיא חמה מאוד.
7
מוציאים את הסינטה מהמרינדה ומניחים על גבי המחבת. זמן הבישול תלוי בעובי הנתח: לסטייקים דקים יספיקו כ-40 שניות מכל צד. נתח עבה יותר הופכים וצולים מהצד השני כדקה.
8
מורידים את הנתח מהאש ושמים על קרש חיתוך למנוחה קצרה. בזמן שהבשר נח, מתבלים את הסלט ברוטב.
הצעת הגשה
9
פורסים לרצועות דקות את הנתח נגד כיוון הסיבים ומניחים אותם מעל הסלט. מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס טרי, ומגישים.