את הסלט הזה רצוי להכין על הגריל כדי לקבל את מלוא אפקט החריכה, אבל אפשר גם במחבת פסים. אם בא לכם לגוון, החליפו את היוגורט בטחינה והגישו את הסלט בתוך פיתה חרוכה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
צולים את הירקות
1
מלהיטים גריל פחמים או מחבת פסים.
2
שמים את הירקות בקערה, יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב עד שכל הירקות משוחים בשמן. מניחים שיני שום בקערית, יוצקים עליהן כף שמן זית ומערבבים.
3
מניחים את שיני השום במחבת (אם צולים בגריל, מניחים על רשת לצליית דגים) וצולים 5 דקות. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לצלות עד שנוצרים עליהם סימני חריכה והירקות מעט מתרככים. מעבירים לקערה גדולה.
צולים את הקלמרי
4
חורצים בעזרת סכין חדה חריצים בצורת שתי וערב בצד הפנימי של הקלמרי בעומק חצי מעוביים. מניחים את הקלמארי בקערה, יוצקים את יתרת השמן, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים.
5
צולים כ-2 דקות עד שהקלמארי מסתלסלים.
6
מוסיפים את הקלמרי הצלויים לקערת הירקות ומערבבים.
מרכיבים את הסלט
7
מניחים יוגורט בכלי הגשה, עורמים את הירקות והקלמארי הצלויים, יוצקים מיץ לימון ומפזרים פטרוזיליה ומלח.