מתכון

סלט כוסמין, דלעת ואגוזי לוז

הרוטב שמלווה את הסלט הזה יתאים גם לסלטי דגנים אחרים. אני מכינה ממנו תמיד כמות כפולה ושומרת במקרר

10,642 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט כוסמין, דלעת ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט כוסמין, דלעת ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

כוסמין הוא סוג של חיטה קדומה, שהיא קלה יותר לעיכול מחיטה רגילה ויש לה טעם אגוזי מתקתק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

שמים כוסמין בסיר קטן עם 2 כוסות מים ו- 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והכוסמין מגיע לדרגת אל-דנטה.

2

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3

מערבבים דלעת עם שמן זית ומלח בתבנית.

4

צולים כ- 20 דקות להשחמה קלה.

5

מרתיחים מים בסיר נוסף. מוסיפים פולי אדממה ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה לריכוך.

6

קולים אגוזי לוז במחבת יבשה 30 שניות רק עד שמשתחררת ארומה אגוזית (זהירות - לא לשרוף!).

מכינים את הרוטב ומגישים

7

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או מנערים בצנצנת. הרוטב נשמר כשבועיים במקרר.

8

מערבבים את הכוסמין המבושל בקערה עם הדלעת והאדממה. מוסיפים אגוזי לוז, צ'ילי, כוסברה וחמוציות. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן