כוסמין הוא סוג של חיטה קדומה, שהיא קלה יותר לעיכול מחיטה רגילה ויש לה טעם אגוזי מתקתק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
שמים כוסמין בסיר קטן עם 2 כוסות מים ו- 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והכוסמין מגיע לדרגת אל-דנטה.
2
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
3
מערבבים דלעת עם שמן זית ומלח בתבנית.
4
צולים כ- 20 דקות להשחמה קלה.
5
מרתיחים מים בסיר נוסף. מוסיפים פולי אדממה ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה לריכוך.
6
קולים אגוזי לוז במחבת יבשה 30 שניות רק עד שמשתחררת ארומה אגוזית (זהירות - לא לשרוף!).
מכינים את הרוטב ומגישים
7
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או מנערים בצנצנת. הרוטב נשמר כשבועיים במקרר.
8
מערבבים את הכוסמין המבושל בקערה עם הדלעת והאדממה. מוסיפים אגוזי לוז, צ'ילי, כוסברה וחמוציות. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן