מתכון

סלט משווייה

טעמן של העגבניות נותר טרי עם ניחוח מעושן

961 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סלט משווייה. ייעוץ קולינרי: אבי שטייניץ | צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
סלט משווייה. ייעוץ קולינרי: אבי שטייניץ | צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

הסלט-מטבל המסורתי הזה מתמודד עם המטבוחה על תואר הסלט הכי אהוב, אבל הוא שונה ממנה בכך שטעמן של העגבניות נותר טרי עם ניחוח מעושן. גרסא קלילה ועדכנית למעדן מהמטבח המרוקאי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים פלפלים ועגבניות בגריל או על להבה גלויה מכל הכיוונים עד שהקליפה ניתקת ונחרכת. מעבירים לשקית או לכלי אטום ומצננים.

2

קולפים את כל הפלפלים ורק חצי מכמות העגבניות (כדי להשאיר מעט מטעמה הקלוי של קליפת העגבנייה) וקוצצים גס בסכין. מתבלים במלח ושמן.

3

מעבירים לכלי אטום עם שכבה של שמן מעל ומאחסנים במקרר עד 10 ימים.

הסלט-מטבל המסורתי הזה מתמודד עם המטבוחה על תואר הסלט הכי אהוב, אבל הוא שונה ממנה בכך שטעמן של העגבניות נותר טרי עם ניחוח מעושן. גרסא קלילה ועדכנית למעדן מהמטבח המרוקאי.