הסלט-מטבל המסורתי הזה מתמודד עם המטבוחה על תואר הסלט הכי אהוב, אבל הוא שונה ממנה בכך שטעמן של העגבניות נותר טרי עם ניחוח מעושן. גרסא קלילה ועדכנית למעדן מהמטבח המרוקאי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולים פלפלים ועגבניות בגריל או על להבה גלויה מכל הכיוונים עד שהקליפה ניתקת ונחרכת. מעבירים לשקית או לכלי אטום ומצננים.
2
קולפים את כל הפלפלים ורק חצי מכמות העגבניות (כדי להשאיר מעט מטעמה הקלוי של קליפת העגבנייה) וקוצצים גס בסכין. מתבלים במלח ושמן.
3
מעבירים לכלי אטום עם שכבה של שמן מעל ומאחסנים במקרר עד 10 ימים.