מתכון

סלט משמשים, סלרי ופיסטוקים

משמשים הם לא חומר גלם שגרתי לסלט, אבל העונה שלהם קצרה כל כך שאני מנצל אותה באופן מקסימלי

14,665 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
סלט משמשים, סלרי ופיסטוק של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
סלט משמשים, סלרי ופיסטוק של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

אני מכין איתם קינוחים, מאפים, רטבים ואפילו סלט. כשבוחרים משמשים לסלט לא חייבים לבחור את המשמשים המתוקים  והרכים, דווקא החמצמצים והנוקשים יותר יתאימו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצל מוחמץ

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים בצל מוחמץ

1

מלהיטים מחבת (יבשה), מקפיצים את הבצל 3 שניות, שופכים מעל חומץ ומירין. מסירים מהאש, מעבירים לקופסה, מצננים, מכסים ומעבירים למקרר ל-15 דקות לפחות (הבצלים יישמרו גם עד חודש במקרר).

מכינים סלט

2

שמים בקערה 2 כפות בצל מוחמץ ללא נוזל הכבישה, מוסיפים את כל חומרי הסלט ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל פיסטוק קלוי ומגישים.