מתכון

סלט סלנובה, צנוניות ומלפפונים בוויניגרט יוגורט

סלט ירוק רענן, פריך ומלא טעם בזכות עלי הסלנובה העדינים והנפלאים, בעלי טעם ומרקם של משי

5,126 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
סלט סלנובה, צנוניות ומלפפונים 
בוויניגרט יוגורט
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט סלנובה, צנוניות ומלפפונים בוויניגרט יוגורט . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ראשי הסלנובה קטנים יחסית ומרובי עלים, בדיוק בגודל מתאים לסלט, כך שאפילו לא צריך לקצוץ אותם לפני השימוש (פשוט קוטמים את הבסיס). היום אפשר להשיג אותם כבר ברוב הסופרמרקטים, אבל אם לא מצאתם השתמשו בחסה משי במקום. את הוויניגרט הבסיסי של אמא שלי, שמבוסס על יוגורט, (תתפלאו, אבל גם בגרמניה מקובל להוסיף יוגורט לרטבים שונים) אני משדרג עם עשבי תיבול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט יוגורט:

אופן ההכנה

1

מעבירים לקערה את מרכיבי הסלט פרט לעירית.

2

מעבירים לצנצנת את כל חומרי הרוטב למעט מים ומיץ לימון ומנערים היטב לקבלת רוטב במרקם קרמי אחיד. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טרי. שומרים במקרר עד יום.

3

בסמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומעטרים בעירית קצוצה.

הכנה מראש:

4

אפשר להכין את הרוטב עד יום לפני ההגשה.