ראשי הסלנובה קטנים יחסית ומרובי עלים, בדיוק בגודל מתאים לסלט, כך שאפילו לא צריך לקצוץ אותם לפני השימוש (פשוט קוטמים את הבסיס). היום אפשר להשיג אותם כבר ברוב הסופרמרקטים, אבל אם לא מצאתם השתמשו בחסה משי במקום. את הוויניגרט הבסיסי של אמא שלי, שמבוסס על יוגורט, (תתפלאו, אבל גם בגרמניה מקובל להוסיף יוגורט לרטבים שונים) אני משדרג עם עשבי תיבול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט יוגורט:
אופן ההכנה
1
מעבירים לקערה את מרכיבי הסלט פרט לעירית.
2
מעבירים לצנצנת את כל חומרי הרוטב למעט מים ומיץ לימון ומנערים היטב לקבלת רוטב במרקם קרמי אחיד. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טרי. שומרים במקרר עד יום.
3
בסמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומעטרים בעירית קצוצה.
הכנה מראש:
4
אפשר להכין את הרוטב עד יום לפני ההגשה.