מתכון

סלט ספייסי של מלפפונים, לימון ועוף

פירורי העוף טבולים ברוטב ומהווים ניגוד גמור לרעננות ולפריכות של המלפפונים

3,158 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט ספייסי של מלפפונים, לימון ועוף. צילום: shutterstock
סלט ספייסי של מלפפונים, לימון ועוף. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

חוצים מלפפונים לאורכם ומוציאים בעזרת כפית את החלק המרכזי הרך, שבו מצויים הגרעינים. פורסים לסהרונים, ממליחים ומניחים במסננת ל- 10 דקות להגרת נוזלים. סוחטים היטב.

2

מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצלים הירוקים עם שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף כ- 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח.

3

מוסיפים עוף טחון ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים בכף עץ רק עד שהוא מלבין. מוסיפים מיץ לימון, סויה ושמן שומשום, מורידים מהכיריים ומצננים.

4

מערבבים בקערה עשבי תיבול עם החלק הירוק של גבעולי הבצל. מוסיפים את המלפפונים ותערובת העוף כולל הנוזלים ומערבבים.

5

מגישים בתוך עלי חסה עגולה או מגלגלים בתוך עלי אורז שנטבלו לכמה שניות במי ברז עד שהתרככו.