מתכון

סלט עגבניות עם אבטיח צרוב

משום מה פסחנו בארץ על השילוב המושלם שבין אבטיח לעגבניות, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא

919 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט עגבניות עם אבטיח צרוב של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט עגבניות עם אבטיח צרוב של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

הצריבה של האבטיח מעניקה לו שכבה שחומה ומקורמלת (הוא מלא בסוכר טבעי שמתקרמל מהר) והיא גם מאדה מעט את הנוזלים כך שטעמו הופך מרוכז ודומיננטי יותר. חשוב לחתוך את האבטיח לפרוסות עבות כדי שלא יתפרק בצריבה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול

אופן ההכנה

1

חותכים את פלח האבטיח למשולשים בעובי 3־4 ס"מ עם הקליפה, מייבשים אותו בנייר סופג וצורבים במחבת טפלון חמה כדקה מצד אחד בלבד.

2

מערבבים את כל המרכיבים מלבד האבטיח בקערה, מתבלים במלח ובפלפל, מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית, מניחים מעל את האבטיח ומגישים מיד.