מתכון

סלט עגבניות שרי ופטה

חלק מהעגבניות נכנסות לשיזוף בתנור לוהט ויוצאות כמו סוכריות קטנות, מגירות מיץ מתוק שמתערבב עם הכל והופך לרוטב

18,131 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סלט עגבניות שרי ופטה של רותי רוסו. צילום: זוהר רון
סלט עגבניות שרי ופטה של רותי רוסו. צילום: זוהר רון

שמענו על השילוב הזה לפחות אלף פעם אבל פה יש לו קטע חדש. חלק מהעגבניות נכנסות לשיזוף מהיר וקיצוני בתנור לוהט עם שמן זית, מלח ים, שיני שום גדולות וענף תימין או מרווה. הן יוצאות משם כמו סוכריות קטנות, מגירות מיץ מתוק שמתערבב עם שמן הזית והתבלינים – ההתרחשות הנפלאה הזאת היא גם הרוטב שלכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לוקחים כוס עגבניות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את שיני השום בין העגבניות. זולפים את שמן הזית ובוזקים מלח ים בנדיבות. מניחים מעל את ענף התבלינים שבחרתם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (220 מעלות) עד שהעגבניות מקבלות כוויות שחורות מלמעלה.

2

בינתיים: חותכים את יתר העגבניות לשני חצאים לאורכן. שמים אותן בקערה גדולה ומפוררים את הפטה.

3

כשהעגבניות הצלויות מוכנות לוקחים אותן כמו שהן ופשוט שופכים על העגבניות החיות והגבינה, עם המיץ והרוטב. והתבלינים. מערבבים. מוסיפים פלפל חריף אם בא לכם.