אפשר להכין את הסלט הזה יום לפני ההגשה ולשמור במקרר, אך, כמו כל הסלטים, חשוב להגישו בטמפ' החדר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
אופים את הסלקים
1
מחממים תנור ל-220 מעלות. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ומניחים בתבנית או על רשת. אופים כ-30 דקות עד שסכין קטנה ננעצת בהם ללא התנגדות. מסירים את רדיד האלומיניום, מצננים מעט, מקלפים, חוצים וחותכים לפלחים (כדאי לעבוד עם כפפות אחרת הידיים ייצבעו בסגול).
בינתיים מבשלים את העדשים
2
מניחים עדשים בסיר בינוני, ממלאים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות רק עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. מסננים מיד ומצננים.
מרכיבים את הסלט
3
מניחים בקערה את פלחי הסלקים, עדשים, ענבים וכוסברה, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון ומייפל ומערבבים. שומרים במקרר עד יממה ומצננים לטמפ' החדר לפני ההגשה. את עלי הזעתר מוסיפים סמוך להגשה.
לגיוון
4
מוסיפים טחינה להעשרת התיבול או מפוררים מעל גבינה מלוחה מכל סוג.