מתכון

סלט פֶס – סלט פול ירוק

סלט טעים ורענן של פול ירוק. באביב משתמשים בתרמילי פול טריים אבל גם הגרסה הקפואה מתאימה

15,282 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט פס של אבי לוי. צילום: דניאל לילה
סלט פס של אבי לוי. צילום: דניאל לילה

כדי ליהנות מהטעם באופן מלא, כדאי לקלף גם את הקליפה הדקה שסביב הפולים עצמם. אם משתמשים בפול קפוא, יוצקים על הפולים מים רותחים, ממתינים דקה ואז מסירים את הקליפה הדקה בקלות.

אפשר גם: 

להכין את הסלט מפול יבש (גדול) — משרים תחילה במים למשך לילה ומבשלים בסיר גדול עם מים ובלי מלח במשך שעתיים-שלוש עד לריכוך. מתבלים וממשיכים לפי המתכון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים פול 9-8 דקות במים רותחים. מסננים (אין צורך לשטוף) ומעבירים לקערה. מתבלים במלח, גרגרי כמון, כורכום, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים.

2

מסדרים עלי כוסברה בצלחת גדולה ועורמים עליהם את גרגרי הפול המתובלים עם הנוזלים. מסדרים פלחי ביצים קשות בצידי הצלחת ומקשטים בפלחי לימון.