מתכון

סלט פאטוש שרימפס

את הסלט הזה לא אכלתי בג'סר א-זרקא או בעכו, אבל יום אחד כשחזרתי עם שרימפס עצומים, לא התאפקתי והכנתי פאטוש ימי

5,840 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סלט פאטוש שרימפס של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
סלט פאטוש שרימפס של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

בוזקים סומאק על פרוסות בצל ומניחים בצד ל-15 דקות.

3

מלהיטים פלאנצ'ה או מחבת ברזל. פותחים בעדינות חרך לאורך גב השרימפס בעזרת מספריים חדים ומסירים את הפס השחור. צולים את השרימפס 3-2 דקות מכל צד.

4

מערבבים שמן זית ושום. מושחים קרעי פוקאצ'ה או פיתה בשמן המתובל, ממליחים ומניחים בתבנית.

5

אופים כ-5 דקות מכל צד ומצננים.

6

מערבבים את השרימפס הצלויים עם עגבניות, מלפפונים, הבצל עם הסומאק ועלי פטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים ערבוב מהיר וקצר. מגישים מייד.