החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתיבול
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
בוזקים סומאק על פרוסות בצל ומניחים בצד ל-15 דקות.
3
מלהיטים פלאנצ'ה או מחבת ברזל. פותחים בעדינות חרך לאורך גב השרימפס בעזרת מספריים חדים ומסירים את הפס השחור. צולים את השרימפס 3-2 דקות מכל צד.
4
מערבבים שמן זית ושום. מושחים קרעי פוקאצ'ה או פיתה בשמן המתובל, ממליחים ומניחים בתבנית.
5
אופים כ-5 דקות מכל צד ומצננים.
6
מערבבים את השרימפס הצלויים עם עגבניות, מלפפונים, הבצל עם הסומאק ועלי פטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים ערבוב מהיר וקצר. מגישים מייד.