מתכון

סלט פאלדה טלה

סלט עם פאלדה - נתח מבטן הטלה המורכב משכבות שומן ובשר

ינואר 2023
סלט פאלדה טלה של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל
סלט פאלדה טלה של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל

פאלדה הוא נתח מבטן הטלה, המורכב משכבות שומן ובשר, ולכן  הוא דורש הכנה מקדימה ארוכה. בתום הצלייה הנתח יוצא רך מבפנים וקריספי מבחוץ, ומשתלב מעולה עם סלט מלא בעשבים ולוביה. פה השתמשנו ביוגורט עזים של משק הירש הנפלא, שלכל הגבינות שלו יש טעם נקי של חלב עזים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפאלדה טלה

לוויניגרט צ'ילי מותסס

לאבקת תיבול

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הפאלדה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות.

2

מערבבים את כל המרכיבים בתבנית צלייה גדולה, מכסים בנייר אפייה ושתי שכבות רדיד אלומיניום וצולים כשעתיים־ שלוש לריכוך. מקררים, מוציאים את הנוזלים (נפטרים מהם) ושומרים במקרר.

מכינים את הוויניגרט

3

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר למרקם אחיד וחלק. אם הוויניגרט סמיך מדי, מוסיפים מעט מים קרים.

מכינים אבקת תיבול

4

מערבבים בצנצנת את כל המרכיבים.

5

צולים את נתח הפאלדה על גריל פחמים, בתנור או בטאבון על חום גבוה מאוד כמה דקות, עד שהוא זהוב מאוד וקריספי. מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות.

מכינים את הסלט

6

צורבים לוביה, בצלים ומשמשים על גריל פחמים או בתנור או בטאבון על חום גבוה לחריכה קלה.

7

מערבבים בקערה 200 גרם מהפאלדה (את היתר שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע), את הלוביה, הבצלים, המשמשים, נענע (או הכוסברה או הפטרוזיליה), בצל ירוק, כף מאבקת התיבול (או יותר, לפי הטעם), מיץ ליים ומלח ים.

8

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה גדולה, יוצקים ליד יוגורט ו־3 כפות מוויניגרט הצ'ילי המותסס, מטפטפים שמן זית ומגישים.