מתכון

סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו

סלט פסטה קר עם פסטו תוצרת בית, שאני אוהבת להעשיר עם מעט קליפת לימון מגוררת

35,240 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

גיוון: לסלט שהוא ארוחה שלמה — מוסיפים קופסת טונה משומרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו

אופן ההכנה

מכינים את הפסטו

1

שמים בזיליקום, פרמזן, צנוברים, שום, קליפת לימון ומעט מלח ופלפל במעבד מזון וטוחנים רק עד שמתקבלת תערובת קצוצה. מוסיפים שמן זית בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד שמתקבלת מחית. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור את הפסטו בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.

מכינים את הפסטה והאפונה

2

מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.

3

מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ- 3 דקות עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה. מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.

מרכיבים את הסלט

4

מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה, מוסיפים פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ’ החדר.