מתכון

סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות

סלט נהדר וקליל שהכוכבים שלו הם צנוברים קלויים, זיתי טאסוס ושבבים דקיקים של פרמזן

40,458 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

גיוון: במקום חלק מהפסטו מתבלים את הסלט בשמן האדמדם בו השרינו את העגבניות המיובשות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מסדרים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית מתבלים במלח ופלפל. אופים עד השחמה. מוציאים וחותכים לרצועות שמנמנות באורך 2 ס”מ.

3

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4

מסננים את הפסטה, משמנים במעט שמן זית ומעבירים לקערה. מוסיפים פסטו ואת רצועות החצילים, עגבניות, גבינת פרמזן וזיתים. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

5

סמוך להגשה מוסיפים צנוברים, בזיליקום וגבינה מלוחה. מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול.