גיוון: במקום חלק מהפסטו מתבלים את הסלט בשמן האדמדם בו השרינו את העגבניות המיובשות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מסדרים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית מתבלים במלח ופלפל. אופים עד השחמה. מוציאים וחותכים לרצועות שמנמנות באורך 2 ס”מ.
3
מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
4
מסננים את הפסטה, משמנים במעט שמן זית ומעבירים לקערה. מוסיפים פסטו ואת רצועות החצילים, עגבניות, גבינת פרמזן וזיתים. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
5
סמוך להגשה מוסיפים צנוברים, בזיליקום וגבינה מלוחה. מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול.