מתכון

סלט פסטה קר עם שרימפס, שאלוטס מוחמצים ואפונה

מניפולציה על רוטב האלי-אוליו האיטלקי. כאן אני מצנן את השמן, יוצר אמולסיה ומוסיף לסלט פסטה עם בירקות פריכים

2,565 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סלט פסטה קר עם שרימפס, שאלוטס מוחמצים ואפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט פסטה קר עם שרימפס, שאלוטס מוחמצים ואפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עושים מניפולציה על רוטב האלי-אוליו איטלקי מסורתי. כאן אני מצנן את השמן, יוצר ממנו אמולסיה ומוסיף לסלט פסטה קר עשיר בירקות פריכים. שימו לב: יש כאן יותר רוטב ממה שצריך, אבל הוא יעשה טוב לכל סלט ירוק, יתבל גבינות וגם ירקות ירוקים חלוטים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשאלוטס מוחמצים:

לוויניגרט:

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

מחממים שמן זית ושום בסיר קטן ומבשלים 20 דקות על הלהבה הכי נמוכה שיש עד לריכוך מוחלט. אם הלהבה לא מספיק קטנה, מחממים ומכבים לסירוגין עד שהשום רך בלי לחרוך אותו. מסננים ושומרים גם את השום וגם את השמן ומצננים.

2

מרסקים את שיני השום עם יתר המרכיבים מלבד שמן הזית בבלנדר או במעבד מזון. מזלפים את השמן מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את השאלוטס המוחמצים

3

מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן על להבה נמוכה כ-15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.

מכינים את השרימפס והפסטה

4

חולטים שרימפס בסיר עם מים רותחים כדקה. מוציאים למי קרח וחוצים לאורך. חולטים גם את האפונה והברוקומיני 3-2 דקות לריכוך ומוציאים גם אותם למי קרח.

מרכיבים את המנה

5

מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה עם חצי מכמות הרוטב, ממליחים, מפזרים עשבי תיבול ומגישים.

גיוונים:
נסו לשחק עם מגוון הירקות שמשתתפים בחגיגה. מחליפים את האפונה באדממה (פולי סויה ירוקים) ואת הברוקומיני – בגבעולי אספרגוס.
במקום גבעולי ברוקומוני.