החומרים טבלת מידות ומשקלות
לויניגרט סילאן
אופן ההכנה
1
שוטפים היטב את הקינואה תחת מים זורמים למניעת מרירות.
2
מביאים לרתיחה בסיר 2 כוסות מים ו-½ כפית מלח. כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את הקינואה. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה רכה. מסננים ממים עודפים אם יש, ומשהים במסננת כ-15 דקות. מפזרים על גבי צלחת גדולה או שתיים (כך הקינואה מתייבשת קצת) ומצננים לטמפרטורת החדר.
לרוטב
3
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בצד עד השימוש.
להרכבת הסלט
4
מכניסים את הקינואה לקערה גדולה. מוסיפים את הבצל הירוק, הסלרי, עשבי התיבול, האגוזים והפירות יבשים. מערבבים היטב.
להגשה
5
יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.