מתכון

סלט קינואה עם תותים, פטה עיזים ורוטב פרג

התותים ממלאים כאן שני תפקידים — פרוסות תותים משתלבות בסלט; סירופ או ריבת תותים מוסיפים צבע מקסים וטעם חמצמץ פירותי לוויניגרט

21,724 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט קינואה עם תותים, פטה עיזים ורוטב פרג של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
סלט קינואה עם תותים, פטה עיזים ורוטב פרג של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

הויניגרט הזה יתאים גם לסלטי חסה או כרוב.

גיוונים:
• מחליפים את הקינואה בגרגרי כוסמין. מבשלים 40 דקות בסיר עם שפע מי מלח רותחים. מסננים ומצננים.
לסלט טבעוני: מחליפים את הפטה באבוקדו גדול חתוך לקוביות גדולות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט תות ופרג

אופן ההכנה

1

מבשלים קינואה בסיר עם שפע מי מלח רותחים כ- 15 דקות עד שגרגרי הקינואה שקופים ורכים. מסננים ומצננים תחת מים זורמים.

2

מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

3

מערבבים את הקינואה עם יתר חומרי הסלט בקערה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.