היא בשרנית, דעתנית ועושה כל מה ששעועית ירוקה רגילה עושה, רק עם יותר פאסון. כאן השעועית הופכת את הסלט לארוחה מזינה, במיוחד אם משתמשים באטריות אורז. המתכון יתאים לכל סוגי השעועית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
משרים אטריות במי מלח רותחים למשך כ-10 דקות עד לריכוך. מסננים ומצננים כמה דקות.
2
במקביל חולטים שעועית במי מלח רותחים 4-3 דקות ומוציאים למי קרח. מצננים ומסננים.
3
מערבבים את האטריות עם השעועית ויתר החומרים בקערה.
4
מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים כף-שתיים מים לקבלת המרקם הרצוי. מתקנים תיבול, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.