מתכון

סלט שובה – דג מלוח במעיל פרווה

סלט רוסי מסורתי ומפורסם המורכב משכבות צבעוניות של ירקות, כאשר תמיד באמצע - שכבה של דג מלוח

22,786 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט דג מלוח במעיל פרווה (שובה) של שף פליקס רוזנטל. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט דג מלוח במעיל פרווה (שובה) של שף פליקס רוזנטל. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

הסלט המסורתי הזה נקרא דג מלוח במעיל פרווה (שובה), מכיוון שהוא עשוי בשכבות, כשהאמצעית היא תמיד שכבת הדג. מכינים את הסלט ללא ערבוב, כך שבעת ההגשה רואים את כל השכבות הצבעוניות מסודרות זו על זו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים גזרים, סלקים ותפוחי אדמה במים רותחים – כל ירק בנפרד – כ־30 דקות עד שהם רכים.

2

מגררים את הירקות בפומפייה (בחורים הגדולים). מגררים גם את הביצים בפומפייה.

3

מערבבים את הדגים הכבושים עם תפוחי אדמה וביצים, מוסיפים מיונז ומערבבים.

4

מערבבים גם את הגזרים והסלקים עם מיונז (כל ירק לחוד), מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5

בונים את הסלט בשכבות לפי צבעים – הסדר לא משנה אך שכבת הדג עם תפוחי האדמה והביצים צריכה להיות באמצע. מגישים בכלי זכוכית שקוף כדי שייראו את השכבות.