הסלט המסורתי הזה נקרא דג מלוח במעיל פרווה (שובה), מכיוון שהוא עשוי בשכבות, כשהאמצעית היא תמיד שכבת הדג. מכינים את הסלט ללא ערבוב, כך שבעת ההגשה רואים את כל השכבות הצבעוניות מסודרות זו על זו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים גזרים, סלקים ותפוחי אדמה במים רותחים – כל ירק בנפרד – כ־30 דקות עד שהם רכים.
2
מגררים את הירקות בפומפייה (בחורים הגדולים). מגררים גם את הביצים בפומפייה.
3
מערבבים את הדגים הכבושים עם תפוחי אדמה וביצים, מוסיפים מיונז ומערבבים.
4
מערבבים גם את הגזרים והסלקים עם מיונז (כל ירק לחוד), מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
5
בונים את הסלט בשכבות לפי צבעים – הסדר לא משנה אך שכבת הדג עם תפוחי האדמה והביצים צריכה להיות באמצע. מגישים בכלי זכוכית שקוף כדי שייראו את השכבות.