החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים את הפנה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מעבירים למסננת, יוצקים כ־2 כפות שמן זית ומערבבים את הפסטה. מצננים במסננת לטמפרטורת החדר.
2
בקערה גדולה מערבבים ירקות חתוכים, תפוחים, עשבי תיבול, בצלים ואת הפסטה שהתקררה.
3
מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים בתנועות הקפצה או בעזרת הידיים - חשוב לא להשתמש בכף כדי לא לקרוע את הפסטה.
4
מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים מעל את הפטה, מזלפים מעט שמן זית וזורים זעתר. רגע לפני ההגשה מפזרים שקדים קלויים.
כמו באיטליה: השמלה השחורה הקטנה של עולם הפסטה
אם צריך לבחור בפסטה אחת שתמיד תהיה במזווה כדאי ללכת על פנה ריגטה: החריצים שעל פניה תופסים רטבים חלקים, והצורה החלולה לוכדת בתוכה חתיכות בשר, ירקות או גבינה, כך שהיא תתאים לכל רוטב שמשדכים לה.