אל תוותרו על שמן החמניות הלא מזוכך – יש לו טעם של גרעיני חמנייה קלויים והוא מוסיף המון ארומה. חפשו אותו במעדניות רוסיות ובחנויות טבע והעדיפו שמן בכבישה קרה – הוא היקר בחבורת שמני החמניות, אבל הרבה יותר זול משמני האגוזים למיניהם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים שעועית בסיר עם שפע מים לא מומלחים כשעה וחצי לריכוך. 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים מלח. מסננים ומצננים.
2
מערבבים את השעועית עם בצל, כוסברה, שני סוגי שמן, חומץ ותבלינים. מוסיפים אגוזים וגרגרי רימון, מערבבים בעדינות ומגישים.
3
שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.