הסלט הזה מוכיח את התיאוריה בצורה מושלמת: שרימפס חלוטים בדיוק במידה, שפע עשבים מלאי טעם, בוטנים וקשיו שמוסיפים פריכות, והכל עטוף ברוטב הכי טעים שיצר הטבע — חלמון נוזלי. הוסיפו לכל אלה את ההברקה להגיש את הסלט עם קרקרים מטוגנים בטעם שרימפס, ויש חגיגה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מטגנים את הקרקרים
1
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הקרקרים בכמה מחזורים במשך כמה שניות עד שהם מתנפחים. מוציאים בכף מחוררת לנייר סופג ומצננים. שומרים בקופסה אטומה עד יממה כדי להימנע ממגע עם לחות.
מכינים את הרוטב
2
מערבבים את החומרים ושומרים בקירור עד ההגשה.
מבשלים את הביצים
3
מכניסים בעדינות את הביצים לסיר מים רותחים על להבה גבוהה. אחרי 6 דקות בדיוק מוציאים לקערה עם מי קרח. שומרים את הביצים בקליפתן עד ההגשה.
חולטים את השרימפס
4
חולטים את השרימפס בסיר עם מים רותחים למשך דקה וחצי ומעבירים למי קרח. מסננים ושומרים בקירור עד הרכבת הסלט. .
5
מרכיבים ומגישים: מערבבים את השרימפס החלוטים עם עשבי תיבול, ירקות, בוטנים, קשיו ותבלינים. מוסיפים את הרוטב
6
מסדרים את הסלט בצלחת עמוקה גדולה (או 4 אישיות) ומפזרים פלפל לבן. קולפים את הביצים, חושפים מעט את החלמון בעזרת סכין ומניחים לצד הסלט. מטפטפים מעט רוטב צ'ילי מתוק על כל ביצה. מסדרים את הקרקרים סביב או בקערה נפרדת ומגישים.