מתכון

סלט תמנון צלוי עם צ'אטני תמרינדי וראיטה

סלט קיץ כיפי שמשלב טעמים הודיים, תבלינים ותמנון

944 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017

גיוון:
ניתן להחליף את התמנון השלם בטבעות קלמרי, טריות או קפואות. במצב הזה מדלגים על שלב הבישול וצורבים את הטבעות קלות על מחבת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצ'אטני תמרינדי:

לראיטה:

לסלט:

להגשה:

אופן ההכנה

מבשלים את התמנון:

1

בסיר גדול במים רותחים, למשך שעה וחצי בערך, עד לריכוך. התמנון מוכן כאשר דוקרים בשיפוד את החלק העבה של אחת הזרועות והשיפוד עובר בקלות. מעבירים לתבנית לצינון לטמפרטורת החדר. מפרידים את הזרועות מהראש וצולים אותן על מחבת חמה עם מעט שמן זית ומלח היטב מכל הכיוונים, עד לפריכות והזהבה (לא עושים שימוש בראש).

מכינים צ"אטני תמרינדי:

2

מבשלים יחד את כל המרכיבים בסיר קטן על אש נמוכה כ-10 דקות, עד לריכוך של שיני השום. טוחנים את התערובת בעזרת בלנדר מוט לקבלת קרם חלק. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מעט סוכר.

מכינים ראיטה:

3

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור עד להגשה.

מכינים סלט: 

4

בקערה גדולה מתבלים את החסה והבצל בצ'אטני ובשמן זית. טועמים ומוסיפים מלח במקרה הצורך.

מגישים: 

5

מטגנים פפדאם בשמן עמוק וחם מספר שניות עד שהם מתנפחים מעט והופכים פריכים. מעבירים לנייר סופג.

6

מניחים כף גדושה של ראיטה בתחתית כל צלחת הגשה. מניחים מעל זרוע תמנון צלויה, סלט חסה ומפזרים מלמעלה את שברי הפפדאם, הדבאייל ומסיימים בעשבי תיבול טריים.