מתכון

סלט תפוחי אדמה בוויניגרט חרדל־פרג

אחרי שהצטיידתם בתפוחי אדמה איכותיים, שלבו אותם בסלט המשגע הזה, שמחלץ מהם איכויות חדשות

6,652 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט תפוחי אדמה של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש
סלט תפוחי אדמה של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש

רוב תפוחי האדמה בישראל עוברים קירור (כן, גם אלה שנמכרים בשוקי האיכרים). הקירור הופך את העמילנים לגלוקוז, מה שפוגם בטעם ובמרקם שלהם ומזרז את היווצרותם של כימיקלים רעילים בעת הצלייה. הפתרון: קונים רק אורגני או בלאדי (כאלה שרגבי האדמה עדיין צמודים אליהם) – לא תאמינו איזה הבדל תגלו בטעם ובמרקם. אחרי שהצטיידתם בתפוחי אדמה איכותיים, שלבו אותם בסלט המשגע הזה, שמחלץ מהם איכויות חדשות. תחילה – בזכות הבישול הכפול שמעניק להם קליפה קריספית ותוכן פריך במיוחד, ושנית בזכות הטבילה של התפודים הלוהטים ברוטב ברגע שהם יוצאים מהתנור. כך הרוטב נספג בהם היטב וממלא אותם בטעמים עזים. אם יש לכם זמן, כדאי להשרות את תפוחי האדמה לפני הבישול למשך חצי שעה במי קרח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט חרדל־פרג

אופן ההכנה

1

שמים בסיר בינוני את תפוחי האדמה עם ½1 ליטרים מי ברז ומלח גס, מביאים לרתיחה ומבשלים 25־30 דקות בבעבוע בינוני וללא כיסוי עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ומנערים עודפי מים.  Ž 

2

במקביל מחממים תנור ל־240 מעלות (חשוב שיהיה חם מאוד). מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית (ללא נייר או שמן, הם לא יידבקו), וצולים 30־40 דקות בחלק העליון של התנור עד שהם נעשים קריספיים ושחומים מבחוץ. Ž

3

בינתיים מחממים מחבת יבשה וקולים את הצנוברים 4־3 דקות על להבה נמוכה עד הזהבה. 

מכינים את הוויניגרט

4

שמים בקערה בינונית את כל חומרי הוויניגרט וטורפים היטב עם מטרף קטן או עם מזלג עד לקבלת רוטב אחיד. 

מרכיבים את הסלט

5

מרכיבים את הסלט: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, ממתינים 3־2 דקות וחוצים אותם לאורכם (זהירות, הם לוהטים). מעבירים מיד לקערת הרוטב, מוסיפים את הבצל הסגול והצנוברים ומערבבים עם הידיים בעדינות, עד שהרוטב עוטף אותם היטב. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בצד.