הגרסה הזו רחוקה מהמקורית משופעת המיונז, והיא מורכבת מבצל חרוך, תפוחי אדמה ופיסות צלויות של חזה אווז מעושן. את הסלט הזה אני מכין בכל ארוחת גריל – רומנית או לא. אם רוצים לקחת אותו לכיוון יותר רענן, אפשר להוסיף לו צרור ארוגלה קצוץ או פרוסות דקיקות של צנונית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה תפוחי אדמה עם מים בסיר ומבשלים כ-15 דקות לריכוך חלקי. מסננים ומייבשים.
2
מניחים את תפוחי האדמה ובצלים בקליפתם על גריל לוהט ומכסים במכסה. צולים כ-15 דקות עד שהבצלים מתרככים לגמרי ומקבלים סימני חריכה.
3
מניחים על הגריל חזה אווז וצורבים 5 דקות מכל צד.
4
חותכים גס את כל הרכיבים ושמים בקערת הגשה. מוסיפים שום ופרוסות צ'ילי, מתבלים בשמן זית, מלח ורוזמרין, מערבבים ומגישים מייד.