מתכון

סלט תפוחי אדמה עם ארטישוק ודג כבוש

סלט פשוט שהדגש בו הוא על חומרי גלם מעולים; תפוחי אדמה מלאי טעם, נתח דג עסיסי כבוש וארטישוקים מבושלים בשמן זית

970 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט תפוחי אדמה עם ארטישוק ודג כבוש של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
סלט תפוחי אדמה עם ארטישוק ודג כבוש של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

לטובת המתכון יש להכין מראש את מנת הארטישוק בריגול

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג כבוש

אופן ההכנה

כובשים את הדג:

1

פורשים נייר אפייה בתבנית שטוחה, מניחים כמצע מחצית מכמות המלח (גודל המצע כגודלו של נתח הדג), מניחים את הדג ומכסים במלח שנותר.עוטפים את הדג בשולי נייר האפייה ובניילון נצמד ומניחים לשעתיים בטמפטורת החדר. שוטפים את הדג ומייבשים היטב במגבת נייר. פורסים דק ומניחים בצנצנת עם שמן זית.

מכינים את הסלט:

2

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים נתחי דג כבוש (ללא השמן) ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.