מתכון

סלט תפוחי אדמה עם פסטרמה הודו מעושנת וצלפים

הסלט הזה הכי טעים כשמגישים אותו בעודו חמים

1,677 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
סלט תפוחי אדמה עם פסטרמה הודו מעושנת וצלפים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה עם פסטרמה הודו מעושנת וצלפים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

למתכון פסטרמה הודו ביתית

את מה שיישאר (אם יישאר) אפשר לשמור במקרר 4-3 ימים, אבל אחרי קירור הסלט יהיה רק טעים, לא מהמם. את שאריות המיונז ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה למשך שלושה ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למיונז (2 כוסות)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מזלפים שמן זית על תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים בתבנית באופן מרווח.

3

אופים כ-35 דקות עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים

מכינים את המיונז

4

שמים ביצים במעבד מזון עם להב מתכת. חשוב להקפיד שהוא יבש לחלוטין. מפעילים במשך דקה בלי שום תוספת עד שהביצים מקציפות. אחרי דקה מתחילים לזרזף פנימה באיטיות שמן תירס בעוד מעבד המזון פועל. כשכל השמן נטמע, מפסיקים את פעולת המעבד.

5

מוסיפים פטרוזיליה, שמיר, שום, חרדל ומלח ומפעילים שוב לשנייה אחת רק לערבוב.

מרכיבים את הסלט

6

מערבבים מיונז, שמנת חמוצה, פטרוזיליה, שמיר וכף צלפים בקערה גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות כדי שלא יימעכו.

7

מסדרים פרוסות הודו מעושן ומפזרים צלפים. מגישים מיד