מתכון

סלמון בעישון חם

אם יש לכם מעשנה, הרווחתם! אבל אפשר בקלות לאלתר בבית

2,541 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
ברוסקטה של סלמון בעישון חם עם מסקרפונה ועשבים של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ברוסקטה של סלמון בעישון חם עם מסקרפונה ועשבים של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

אם לא רוצים להגיש את הסלמון לפי הצעת ההגשה שבמתכון, ניתן לשמור אותו במקרר בכלי אטום עד שלושה ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הצעת הגשה

אופן ההכנה

לעישון הסלמון

1

מניחים גחלים איכותיות (למשל מהדרים) בתחתית סיר (או מחבת) שעבר זמנו, מדליקים ומחכים כ-10 דקות עד שהגחלים ”נתפסים“.

2

מוסיפים שבבי עץ ארומטיים (להשיג במעדניות או דרך מפיצים באינטרנט: איזי-דריי, מיט-סמוקר, גזם).

3

מעמידים רשת גבוה ככל האפשר מעל הגחלים, ועליה מניחים נתחים של 200 גרם פילה ללא עור. מכסים את הסיר (בוחרים מכסה בצורת פעמון, שלא ייגע בדג) ומעשנים כ-10 דקות על להבה נמוכה. בודקים את הדג, ואם הוא עדיין לא עשוי (כלומר הבשר עדיין שקוף), ממשיכים עוד דקה-שתיים. לחילופין אפשר לסיים את התהליך בצלייה בתנור שחומם ל-180 מעלות. מקררים לטמפרטורת החדר.

הרכבת הברוסקטה

4

מחממים תנור במצב גריל או מלהיטים מחבת גריל וקולים לחם משני הצדדים. משפשפים כל פרוסה בשום.

5

מערבבים מסקרפונה עם גבינת שמנת.

6

מרסקים עגבניות על פומפייה ומסננים את הרסק במסננת דקה לקבלת סלסה.

7

מפרקים את הסלמון לשבבים גסים בידיים. מתבלים במלח, לימון, שמן זית, עירית וצ‘ילי.

8

מורחים את פרוסות הלחם בתערובת המסקרפונה. מפזרים סלסה, בצל כבוש וסלמון ומסיימים בעשבי תיבול.

9

מניחים כל פרוסה על צלחת הגשה או מגש עץ, חוצים ומגישים.