מתכון

סלמון בקארי מסמאן עם ירקות צלויים

אם יש אורחים שלא אוכלים דגים, תוכלו להעביר חלק מן הקארי לסיר קטן ולהניח בו פרוסות טופו

9,963 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלמון בקארי מסמאן עם ירקות צלויים של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
סלמון בקארי מסמאן עם ירקות צלויים של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

מקורו של קארי מסמאן (שפירושו "קארי מוסלמי") הוא בתאילנד ולשם הגיע עם סוחרים ערבים. טעמו חמוץ-מתוק והוא פחות חריף מהקארי התאילנדי המוכר לנו. הוא משלב בין עשבי תיבול ותבלינים רבים, הכנתו דורשת רשימת חומרי הגלם ארוכה ולא מעט השקעה. מיכל מציעה להשתמש במשחה מוכנה, טעמה טוב והיא תחסוך לכם המון זמן יקר.

טיפ: אם יש אורחים שלא אוכלים דגים, תוכלו להעביר חלק מן הקארי לסיר קטן (לפני הוספת הדגים) ולהניח בו פרוסות טופו.

הכנה מראש: מכינים קארי יום-יומיים מראש ושומרים במקרר. מחממים בסמוך לארוחה ומוסיפים פרוסות דג 10 דקות לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2

מכינים את הירקות: מרתיחים סיר עם שפע מי מלח וכף שמן וחולטים כרובית 8-6 דקות עד לריכוך חלקי. מסננים ומסדרים כרובית בתבנית, מזלפים 3-2 כפות שמן מעל ומתבלים במלח.

3

מפזרים מלח גס בשכבה אחידה בתבנית השנייה ומסדרים בטטות מעל.

4

מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים 40 דקות עד שהבטטה מתרככת והכרובית מזהיבה. מצננים מעט את הבטטות, קולפים וחוצים.

5

מרתיחים סיר עם שפע מי מלח וכף שמן וחולטים ברוקומיני 2 דקות. מעבירים למי קרח ומסננים. מזלפים מעט ומתבלים במלח.

6

מכינים קארי: מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן, מוסיפים משחת קארי ומטגנים דקה-שתיים עד שארומת התבלינים מתחילה לעלות. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים.

7

יוצקים חלב קוקוס וקרם קוקוס, מתבלים במלח ומערבבים. מכסים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 10 דקות.

8

מכבים את האש, מוסיפים פרוסות סלמון ומכסים. משהים 8-6 דקות.

9

להגשה: מסדרים את פרוסות הסלמון בצלחות הגשה, יוצקים עליהן קארי ומגישים לצד הירקות וכוסברה.