מתכון

סלמון טריאקי

פילה סלמון על הפלנצ'ה ברוטב טריאקי הבית, מוגש בבנטו בוקס לצד אורז מאודה, ירקות בטמפורה וניגירי סלמון

1,805 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלמון טריאקי של סושי בר בזל. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: נועה קנריק
סלמון טריאקי של סושי בר בזל. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: נועה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחמיץ אורז

לניגירי

לירקות בטמפורה

לבלילת הטמפורה

אופן ההכנה

לפילה הסלמון

1

מחממים מחבת גריל עם השמן על להבה גדולה. כאשר המחבת חמה מנמיכים את האש ושמים את פילה הסלמון (תחילה על הצד של העור). מבשלים באיטיות עד שהוא מוכן, מניחים בצד.

2

במחבת נפרדת מחממים את הטריאקי על אש נמוכה. כשהרוטב חם מכניסים את פילה הסלמון ומשרים בטריאקי כחצי דקה כל צד. אם הטריאקי מתחיל להישרף מכבים את האש וממשיכים להשרות את הסלמון עוד 2-1 דקות.

לתחמיץ האורז

3

שמים את אצת הקומבו בקערה עם חומץ האורז. ממסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז על ידי ערבוב, ללא בישול. לפני האחסון מוציאים את אצת הקומבו (ניתן לשמור את התחמיץ לשימוש עתידי).

לניגירי

4

מעבירים 240 גר' מהאורז המאודה לקערת עץ לאחר קירור. מוסיפים את תחמיץ האורז (לפי הטעם, כ-25-20 מ"ל תחמיץ על 240 גר' אורז מאודה). מערבבים בכף עץ בתנועות חיתוך עדינות תוך הקפדה לא למעוך את האורז, עד שהתחמיץ נספג באורז בצורה אחידה.

5

לוקחים כ-30 גר' אורז שעורבב עם תחמיץ, מגלגלים אותו בידיים לכדור אורז ובעזרת האצבעות לוחצים משני צדי הכדור ליצירת גליל אורז. מניחים את הגליל על משטח ישר ומשטחים מעט. פורסים פרוסה דקה של הדג באורך 5 ס"מ ורוחב 3 ס"מ, כך שהפרוסה תכסה היטב את גליל האורז. מניחים את פרוסת הדג על גליל האורז.

לבלילת הטמפורה

6

מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שנוצרת בלילה כמעט הומוגנית אך מעט גושית (ניתן לשלוט בסמיכות הרצויה על ידי הוספת מים או קמח). מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

לירקות בטמפורה

7

שמים את הירקות הרצויים בקמח (כדי שהבלילה תידבק היטב) וטובלים את הירקות בבלילת הטמפורה עד שהירק מכוסה בבלילה. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה, מוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג. מעבירים לבנטו בוקס חתיכה אחת מכל ירק.

להרכבת הבנטו בוקס

8

מניחים כל פילה בבנטו בוקס ומפזרים מעט בצל ירוק מעל. מסדרים את הניגירי לצד פילה הסלמון. מוסיפים לבנטו אורז מאודה וירקות בטמפורה.