מתכון

סלמון כבוש במלח עם צזיקי

התיבול בפפריקה מעושנת וזרעי כוסברה נותן לסלמון טאצ' ספרדי והצזיקי הבלקני משלים את הקוסמופוליטיות של המנה

10,894 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
סלמון כבוש במלח עם צזיקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סלמון כבוש במלח עם צזיקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

שימו לב: מתחילים את הכנת הסלמון הכבוש יומיים לפני ההגשה. ואם כבר כובשים סלמון, כדאי להכפיל את הכמויות — תמיד תמצאו מה לעשות איתו.

שימו לב, יש להשרות את הדג במשך 48 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצזיקי

אופן ההכנה

כובשים את הסלמון

1

מערבבים מלח, סוכר ותבלינים. מפזרים חצי מהתערובת בכלי שיכול להכיל את נתח הסלמון. מניחים עליה את הנתח ומפזרים מעל את יתרת התערובת, כך שהדג קבור בתוכה. מכסים ומשהים כך למשך 48 שעות במקרר.

2

שוטפים את הדג היטב במי קרח ומנגבים היטב מהמים.

מכינים צזיקי

3

מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור עד ההגשה.

להגשה

4

פורסים פרוסות דקות מהדג. מגישים עם צזיקי ולחם קלוי בגריל.