מתכון

סלמון סקין פריך בתנור

אחרי ייבוש קצר ומינימום עבודה עוד הסלמון הופך פריך וטעים ויכול לתפקד כתחתית טעימה ויפה במיוחד לסביצ'ה או לסלט

6,482 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סלמון סקין פריך בתנור של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלמון סקין פריך בתנור של רינת צדוק. צילום: שני בריל

עור הסלמון מוכר אצלנו בעיקר כרכיב בסושי, אבל השימוש בעור חיה כמאכל נפוץ גם במטבח היהודי האשכנזי שבו הופכים עור של תרנגולת למעין חטיף פריך. אין מה להירתע מלעבוד עם העור – אחרי ייבוש קצר ומינימום עבודה הוא הופך פריך וטעים, וממילא כל כך חבל לזרוק חלק כה גדול מחיה שבחרנו לאכול אותו. אחרי הייבוש העור הופך לתחתית טעימה ויפה במיוחד לסביצ'ה או לסלט ומעולה כתוספת לסושי או אורז.

גיוון: אפשר לתבל את העור עם קצת צ'ילי יבש גרוס, עשבים טריים, קליפת לימון מגוררת, זרעי כמון וזרעי כוסברה ממש כמו חטיף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שוטפים את העור ומייבשים היטב במגבת נייר, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים בתבנית. אופים כ־20 דקות, הופכים, מנמיכים את הטמפרטורה ל־140 וממשיכים לאפות במשך 30־35 דקות לקבלת עור פריך ומתפצפץ.