החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם ארטישוק:
לסקאלופ פטריות:
לפטריות הצרובות:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את קרם הארטישוק:
1
מניחים פרוסות ארטישוק בסיר רחב ושטוח, מכסים בחלב סויה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עד שהארטישוק הירושלמי רך לחלוטין.
2
מעבירים לבלנדר וטוחנים עם הנוזלים לקרם חלק ואחיד.
מכינים את הסקאלופ פטריות:
3
חותכים את פטריות מלך היער לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
4
יוצקים ציר למחבת, מוסיפים את פרוסות פטריות מלך היער ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-12 דקות נוספות על להבה בינונית-גבוהה עד שהציר מצטמצם לחלוטין.
5
מוסיפים שמן זית וצורבים את הסקאלופס כ-2 דקות מכל צד להזהבה. לא נוגעים בפטריות במהלך הצריבה.
צורבים פטריות ירדן:
6
מחממים היטב מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, עלי תימין ושום ומטגנים 1/2 דקה על להבה בינונית-נמוכה עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים פטריות ירדן בשכבה אחת (אם המחבת אינה מכילה את כולן בלי חפיפה, צורבים בשני מחזורים) וצורבים 3-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה. אין צורך להפוך או לערבב במהלך הצריבה.
מרכיבים את המנה:
7
מורחים קרם ארטישוק ירושלמי על צלחת הגשה. מניחים עליו פטריות ירדן צרובות ועליהן את הסקאלופס. מגררים מעל אגוזי מקדמיה על מגררת דקה ומגישים.