שימו לב: יש כאן מידה של השקעה בהכנת שני מרכיבי המנה, אבל החיבור ביניהם שווה את המאמץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסרדינים כבושים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הסרדינים הכבושים
1
מערבבים מלח גס עם נוזל הלימונים הכבושים ומורחים את התערובת על הסרדינים מבפנים ומבחוץ.
2
מניחים את הסרדינים זה על גבי זה בצנצנת ומכסים בשמן זית. הסרדינים מוכנים כעבור יום ויישמרו במקרר עד 4 ימים.
מכינים את תבשיל הזיתים
3
חולטים זיתים במים רותחים למשך דקה. מחליפים מים כדי להיפטר מהמרירות וחולטים דקה נוספת במים רותחים חדשים. מסננים.
4
מחממים סיר עם שמן. מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות, כמון, פפריקה, מלח, את הזיתים וכוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה מאוד עד לריכוך הזיתים.
5
מורידים מהכיריים, מצננים, מוסיפים כוסברה טרייה ומערבבים.
מרכיבים את המנה
6
מניחים את תבשיל הזיתים הקר בצלחות הגשה ומסדרים 3 סרדינים כבושים בכל צלחת. מטפטפים שמן ארגן ומעטרים בעלי כוסברה טריים.