החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכבישה
להגשה
אופן ההכנה
1
מבקשים ממוכר הדגים לנקות את הסרדינים, או עושים זאת לבד: מסירים את הראשים והזנבות, פותחים בעזרת האצבע כל סרדין ומסירים את האדרה המרכזית. מסדרים את הסרדינים פתוחים בשכבות בתבנית מתאימה.
לכבישה
2
מערבבים את כל המרכיבים לכבישה בקערה ויוצקים אותם על הסרדינים. מניחים בצד (לא במקרר) 12 דקות בלבד.
3
מסננים את הדגים מהנוזל ומעבירים לתבנית נקייה. זורים עליהם את הפטרוזיליה, השמיר, השום והפלפל החריף ומכסים בשמן. אפשר להגיש מיד, או לשמור במקרר עד חמישה ימים.