מתכון

סרדינים כבושים

השף אליאב גולדנברג מכין מטעמים מיתולוגיים ממרכיבי היסוד של המטבח היווני

10,523 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סרדינים כבושים של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן
סרדינים כבושים של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכבישה

להגשה

אופן ההכנה

1

מבקשים ממוכר הדגים לנקות את הסרדינים, או עושים זאת לבד: מסירים את הראשים והזנבות, פותחים בעזרת האצבע כל סרדין ומסירים את האדרה המרכזית. מסדרים את הסרדינים פתוחים בשכבות בתבנית מתאימה.

לכבישה

2

מערבבים את כל המרכיבים לכבישה בקערה ויוצקים אותם על הסרדינים. מניחים בצד (לא במקרר) 12 דקות בלבד.

3

מסננים את הדגים מהנוזל ומעבירים לתבנית נקייה. זורים עליהם את הפטרוזיליה, השמיר, השום והפלפל החריף ומכסים בשמן. אפשר להגיש מיד, או לשמור במקרר עד חמישה ימים.